ActualidadCoronavirus - Covid-19Noticias

Miquel Oliver: «Gràcies a tots els manacorins per complir i per reduir aquestes dades que ens permeten sortir del confinament abans d’hora, tot i que no podem caure en l’eufòria» 

L’Ajuntament de Manacor i els representants dels comerciants reclamen al Govern de les Illes Balears ajuts econòmics per pal·liar els efectes econòmics del confinament 

L’Ajuntament de Manacor valora molt positivament l’avançament de la data de l’aixecament del  confinament perimetral de Manacor, que ha aprovat aquest dilluns de matí el Govern de les Illes  Balears i que es farà efectiu a partir d’aquest dimarts dia 24 de novembre, dos dies abans del que  estava previst. «Toca demostrar la satisfacció davant l’aixecament de les mesures, que estaven  

basades en dades d’incidència de la COVID-19 i que, gràcies a l’esdevenir d’aquestes dades i de la  bona feina que hem fet com a poble, s’han reduït», ha assegurat el batle de Manacor, Miquel Oliver, després de fer-se públic l’aixecament de les mesures sanitàries per part del Govern de les Illes  Balears.  

Oliver ha donat les gràcies i l’enhorabona als manacorins «per complir» i ha dit que, «sense caure  en l’eufòria, ens toca fer un clam a la responsabilitat, ens toca demostrar que ho hem fet de forma  conscient» i que la davallada de la incidència de la Covid-19 a Manacor «no ha estat per casualitat». 

Així mateix, el batle ha recordat que aquest «clam a la responsabilitat» també ve lligat a la  proximitat de les festes de Nadal, ja que «arribar a un eventual segon confinament seria un autèntic  drama i despropòsit». «Ens toca demostrar que, amb distància però tots junts, ens podem  recuperar».  

Reunió amb els comerciants  

Abans de fer-se pública la decisió del Govern, l’equip de govern municipal s’ha reunit amb els  representants de comerciants i empresaris de Manacor, donant resposta a la petició feta a  l’Ajuntament. La trobada ha estat valorada de molt satisfactòria per les dues parts. «Avui els  empresaris i l’Ajuntament estam units», ha assegurat el president de PIMEM Manacor, Mateu  Català.  

Un dels acords de la reunió ha estat reclamar conjuntament al Govern de les Illes Balears una línia  d’ajuts per compensar els perjudicis econòmics que ha suposat el confinament perimetral de  Manacor. «Tancar Manacor no és tancar 30.000 habitants, sinó que donada la capitalitat de  Manacor, aquesta mesura ha tengut una afectació econòmica molt important al teixit empresarial de  la ciutat», ha explicat el batle. Ajuntament i empresaris esperen abordar el aquesta petició a una  reunió amb el Govern de les Illes Balears, tot d’una que se’ls convoqui.  

Per la seva banda, des de PIMEM s’han compromès a treure els cartells de «Es Traspassa Manacor» una vegada s’aixequi el confinament i fer feina «en positiu» per recuperar al màxim la normalitat,  sempre dins els límits del possible, donada la situació actual.  

Des de l’Ajuntament es fa feina amb ajuts, campanyes i accions per «incentivar al màxim el consum local». Per això, una vegada que Manacor estigui desconfinat, «amb responsabilitat, però també amb força: Ajuntament, empresaris i ciutadania hem de remar en la mateixa direcció», ha conclòs  Miquel Oliver. 

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba