ActualidadComarcaNoticias

Matines i cant de la Sibil.la a Sant Llorenç, Son Carrió, Cala Millor, sa Coma i Son Servera

Magdalena Ordinas

El Cant de de la Sibil.la, que es fa la nit nadalenca a quasi totes les esglésies de l’illa, i a la Seu, és un dels més preuats moments del nostre folklore religiós, declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO l’any 2010. Un any més, es celebrà també a Manacor i comarca.

A Sant Llorenç, per segon any consecutiu va cantar la Sibil.la Mireia Mestre Cañas, component juntament amb els seus pares i germà de la Banda de Música de Sant Llorenç; mentre que feu el sermó de la Calenda, Pere Antoni Llinàs Ballester.

A la Residència de Porto Cristo, i a l’església parroquial de Son Carrió, va cantar la Sibil.la Petra Llinàs Ballester, acompanyada per Pau Vallbona.

A Son Servera, na Llúcia Nebot també va cantar per segon any consecutiu la Sibil.la, i tant a Sant Llorenç com a Son Servera, va celebrar les Matines el rector Mossèn Jaume Mercant.

Enguany a S’Illot no es varen celebrar les Matines, ja que tenen el mateix rector de sa Coma i Cala Millor que, a més, és el Prior responsable del Convent d’Artà, Fra Pere Vallespir. Per tant, a S’Illot es van alternant amb l’església de Santa Maria de sa Coma, que és on a les 17 hores es celebraren enguany. Des de fa tres anys el cant de la Sibil.la és a càrrec de na Xisca Riera Llodrà, i el sermó de la Calenda el va fer na Laura Sansaloni Riera.

Els alumnes de 440 Aula Musical de Manacor i Cala Millor, enguany a les 17 hores participaren a les Matines de la residència de Manacor, i va cantar la Sibil.la na Kira Díaz, acompanyada per un cor d’uns 30 nins i nines, i el Sermó de la Calenda el va fer na Llúcia Nebot Brunet.

Les Matines celebrades per Fra Pere Vallespir a la Parròquia Nostra Senyora dels Àngels de Cala Millor, a les 18’30 hores, amb la participació també dels alumnes de 440 Aula Musical, varen esser les més musicals de la comarca. La Sibil.la, al igual que a Manacor, la va cantar na Kira Díaz, i el Sermó de la Calenda na Llúcia Nebot Brunet. A Cala Millor, a més del cor de nins i nines que acompanyaren el cant la Sibil.la, el cant de l’àngel eren 13 àngels acompanyats d’un cor d’uns 20 nins i nines, i l’Orquestra de l’escola formada per uns 30 membres que tocaren: violí, saxo, flauta, clarinet, i percussió, tots ells dirigits per Rosa Carbonell, i que interpretaren: Adeste Fideles, El Dimoni Escuat, Xerrempins, i el 25 de desembre.

LES IMATGES DE LES MATINES VISCUDES A LES RESIDÈNCIES DE MANACOR, PORTO CRISTO, SANT LLORENÇ, SA COMA, SON SERVERA,…, A L’EDICIÓ IMPRESA DE «MANACOR COMARCAL».

 

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba