ActualidadEntrevistasNoticias

Mateu Marcè, delegat d’Educació i Cultura de l’Ajuntament de Manacor: «Vull un Manacor amb identitat, que es prioritzi l’educació de qualitat, i més net i més ben asfaltat»

Chema Sánchez

Com a mostra de la seva integritat i rectitut, Mateu no dubta a l’hora de valorar positivament determinades mesures de l’anterior Ajuntament de Manacor, amb els quals el nostre protagonista sempre ha tingut escassa afinitat ideològica. Professor en el col.legi Sant Vicenç de Paül, Mateu Marcè Riera (Manacor, 1986) ha treballat en altres àmbits ben distints, sent taxista, instructor de tennis o auxiliar administratiu. Llicenciat en Magisteri d’Educació Física per la UIB, li agrada molt la fotografia, l’esport i el cinema.

– Mateu, com a membre d’un partit d’esquerres, què opina sobre l’investidura fallida de Pedro Sánchez?
– (Sospira) Crec que la posició dels nostres socis d’Esquerra Republicana, apostant per l’abstenció per així desbloquejar l’elecció del Govern estatal, va ser un acte molt generós i que ens honra com a partit polític. Crec que noltros vàrem fer la nostra part, i que Unides Podem i PSOE no es posessin d’acord… em pareix una llàstima. A més a més, aquesta falta de Govern també afecta a tots els Ajuntaments, per això és tan necessari que hi hagi un nou Govern estatal.
– Malgrat la seva joventut, vostè ha treballat en àmbits molt diferents. Què el va empènyer a formar part de Més a les passades eleccions?
– La meva vocació sempre ha estat lligada a la docència, encara que hagi treballat en altres sectors. A mi sempre m’ha mogut molt tot allò que es relaciona amb l’educació i els valors humans, a més a més de que sempre m’ha interessat la política. Principalment per aquestes raons, i també pel plaer de treballar per al teu poble, em vaig sumar a les files de Més.
– Vostè treballa com a professor a Manacor. Com a testimoni de primera mà de l’ambient educatiu que hi ha en aquest municipi, quina valoració fa del sistema educatiu a Manacor? On creu que hi ha més marge de millora?
– Sincerament, crec que en els darrers anys s’ha fet molt bona feina, i un gran exemple d’aquesta millora es troba en les quotes de repartiment que va fer l’anterior Ajuntament a l’hora de distribuir correctament a tots els alumnes de Manacor. Respecte a millores que noltros podem implementar, crec que un dels temes principals que hem d’abordar en aquesta legislatura passa per la creació de més espais cívics, on els joves es puguin conèixer millor a ells mateixos i així abandonin conductes que els portin al vandalisme i a la falta d’oportunitats. A través d’entitats públiques, privades i del propi Ajuntament, crec que això es pot aconseguir en aquesta legislatura.


– De fet, Balears porta uns anys sent una de les regions amb major abandonament escolar d’Europa. Creu que aquesta iniciativa que m’acaba d’anomenar podria ajudar a aturar un poc aquesta taxa d’abandonament escolar que sofrim?
– Sense cap dubte, de la mateixa manera que pens que s’hauria de fomentar més la Formació Professional. Com he dit abans, si hi ha una comunicació de qualitat amb els diferents actors públics i privats del sector, així com amb les associacions escolars, la gestió per part de l’Ajuntament sempre serà millor, i això és el que nosaltres anem a cercar des del principi.
– Cada vegada es parla més en els mitjans de la importància d’educar en la igualtat, així com de l’educació en temps de la digitalització. Vostè creu que els alumnes d’aquest municipi compten amb les suficients eines per ser educats en la igualtat, o per conèixer adequadament tot el que envolta Internet?
– Jo crec que sí, però en aquests aspectes crec que encara podem millorar molt. De fet, nosaltres pensam que la igualtat és un tema que afecta en tots els àmbits de la vida. Per tant, totes les…

TOTA L’ENTREVISTA A L’EDICIÓ IMPRESA DE «MANACOR COMARCAL».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba