ActualidadComarcaNoticias

La Fira del Pebre Bord de Felanitx ja és aquí!!

L’Ajuntament de Felanitx presenta la ‘Fira del pebre bord 2019’, una de les més antigues de Mallorca i on s’espera la visita d’unes vint mil persones. Al llarg dels tres kilòmetres del recorregut hi haurà 450 expositors, més de 30 carpes on s’exposarà producte local i es mostrarà el teixit comercial i les entitats del municipi.
Hi haurà més d’una trentena d’activitats per gaudir de les 9 del matí fins a les 19:30 de l’horabaixa. Mostra d’animals autòctons, maquinària agrícola, exposició de cans de bestiar, mostra d’eines i estris de matances, paradetes de productes locals i diferents activitats tant per nins com per a majors.
El consistori informa que no es podrà accedir a l’interior del poble, ja que la fira s’inicia al carrer Campos i finalitza al Parc Municipal de Sa Torre. Fa una vintena d’anys que es va optar perquè aquest dia els expositors tinguessin les seves paradetes tot el dia i els felanitxers i visitants puguin gaudir d’ella. La fira del pebre bord, és la darrera fira de l’any i el costum felanitxer marca que s’havia de comprar l’espècia per a després celebrar les matances i poder així elaborar la sobrassada.
L’Ajuntament recorda que el Pebre Bord és un dels condiments més preuats a la gastronomia de les Balears. El setembre de 2019 la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació va emetre un dictamen favorable a la inscripció del Pebre Bord com a denominació d’origen protegida (DOP). El Ministeri d’Agricultura ha de revisar el dictamen per a després enviar-ho a la Comissió Europea per a la seva definitiva aprovació. La sol·licitud perquè el pebre bord sigui considerat DOP va ser presentada fa dos anys per l’Associació pel Foment del Pebre de Mallorca amb la finalitat de protegir aquest aliment típic de l’illa.


Aquesta és la programació:

Dijous 17 d’octubre

– A les 20 hores, a la sala d’actes de la Casa de Cultura:
Conferència i xerrada: Pebre Bord – Tap de Cortí, situació actual. A càrrec de Biel Torrens, director general de la Direcció General d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural; i Damià Nicolau de Can Not, productor i un cuiner amb usos culinaris del pebre bord.

Divendres dia 18

– A les 20 hores, a la Casa de Cultura:
Inauguració d’exposicions, a la sala d’exposicions “Objetos despojados”, de Marco Juncal, i a la sala Miquel Barceló, “Screen shots”, de Mariana Sarraute.
Podran ser visitades fins al 10 de desembre de 2019.
– A les 18 hores, al Parc Municipal de Sa Torre:
Guateque Bord.
Festa d’inici de la Fira del Pebre Bord amb les actuacions de:
Black Cats, El Hombre 80, Disccovers, Dj. Titi.
Hi haurà menjar i beure (pinxos i tapes). Tassó: 1 euro a pagar a l’entrada o també podeu portar el tassó de casa.
Ho organitza: Ajuntament de Felanitx, Centre Cultural de Felanitx, Parc Cafè, Cent3Kids, Bar Gomila, Es Reconet, Cafetería Cristal.

Dissabte dia 19

– A les 17’30 hores, a la Residència de la Tercera Edat de Felanitx:
Concert de la Banda de Música de Felanitx.
– A les 16’30 hores, a la plaça de sa Font de Santa Margalida:
Espectacle infantil. Joanet Recicles & Tomeu Granera.
Ho organitza el Centre Cultural de Felanitx.
– A les 17’30 hores, a la plaça de sa Font de Santa Margalida:
Trobada…

Tota la programació, a l’edició impresa de «Manacor Comarcal».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba