ActualidadNoticias

«La dominació musulmana a Mallorca», dimecres a la Llar Imas de Manacor

Miquel Cladera

El proper dimecres 26 d'abril, a les 19:00 hs. a la Llar IMAS, arriba una nova conferencia, i aquest  cop será sobre "LA DOMINACIÓ MUSULMANA A MALLORCA", a càrrec de Manel Santana, Professor d'Història de l'IES Mossèn Alcover.

La dominació musulmana a Mallorca (902-1229) començà quan un poderós home de l'emir de Còrdova, Issam al-Khawlani, viatjà de camí a la Meca en peregrinació amb més vaixells. Davant una gran tempesta, l'emir i el seu seguici es refugiaren a Mallorca. Descobrí una illa que no coneixia i en tornar de la seva peregrinació va intentar indagar més sobre ella i informar al seu senyor, l'emir Abd-Allah  de les condicions defensives i l'incità a conquerir-la.


Issam al-Khawlaní informà al seu senyor que Mallorca pertanyia a un arxipèlag d'illes que els vells romans anomenaven Baleària. Aviat l'emir envià moltes naus cap a l'arxipèlag, principalment a la més gran per aconseguir la seva conquesta. Malgrat l'oposició, els natius aguantaren 8 anys i cinc mesos. Un cop reintegrat dins l'emirat de Còrdova, l'arribada de sarraïns fou constant. Issam al-Khawlaní fou designat senyor de Mallorca.


Més de 300 anys de presència musulmana a Mallorca deixà una forta empremta que encara perdura. Actualment,  podem trobar vestigis, d'aquesta presència  en la nostra parla, paisatge, agricultura, arquitectura,  etc. De tot això ens parlarà el professor Santana, en una interessant conferència al saló d'actes de la Llar IMAS al c/ Nou 46  de Manacor. Tothom hi està convidat.

Manel-Santana-web

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba