ActualidadCoronavirus - Covid-19Noticias

La Conselleria de Salut i Consum demana a la ciutadania de Pollença i de Porto Cristo que extremin les mesures de seguretat contra la COVID-19

Salut recorda que l’ús correcte de la mascareta, el manteniment de la distància de seguretat d’1,5 m, el rentat de mans i la ventilació dels espais interiors són fonamentals per prevenir el contagi per coronavirus.
La Conselleria de Salut i Consum demana a la ciutadania de Pollença i de Porto Cristo que extremin les mesures de seguretat contra la COVID-19 atès l’augment de la incidència que s’ha registrat en ambdós nuclis durant la darrera setmana.

Segons els indicadors per proves diagnòstiques del Servei de Salut, a la zona bàsica de salut de Porto Cristo hi ha hagut 38 casos nous entre el 2 i el 9 de novembre. La incidència acumulada a 14 dies ha passat de 290,56 casos per 100.000 a 484,26. D’altra banda, la taxa de positivitat a 7 dies ha passat del 7,56 % a l’11,59 %.

A la zona bàsica de salut de Pollença hi ha hagut 48 casos nous durant la darrera setmana. La incidència acumulada a 14 dies ha passat de 104,4 casos per 100.000 habitants a 374,62. Finalment, la taxa de positivitat a 7 dies ha passat del 6,1 % al 12,6 %.

Els nous casos d’ambdues zones són localitzats i es relacionen amb brots d’origen social, familiar i residencial.

Salut recorda que l’ús correcte de la mascareta, el manteniment de la distància de seguretat d’1,5 m, el rentat de mans i la ventilació dels espais interiors són fonamentals per prevenir el contagi per coronavirus.

Recordatori de les mesures principals de seguretat a Mallorca:

Màxim de 6 persones a les reunions i trobades socials, a casa i al carrer (excepte convivents).
Restricció de la mobilitat nocturna de 00.00 h a 06.00 h. Excepcions: per motius sanitaris, obligacions laborals o legals, assistència a persones dependents o amb discapacitat, retorn al lloc de residència o proveïment de combustible per dur a terme les activitats excepcionals esmentades, o per altres causes de força major.
Prohibició de l’ús de les barres en tots els bars i restaurants.
Aforament màxim en els llocs de culte del 30 %.
Aforament màxim en els espais comuns dels centres comercials, 50 %.
Aforament màxim en els gimnasos i similars, 30 %, i activitats grupals, màxim de 15 persones.
Prohibida la venda d’alcohol a partir de les 22.00 h.
Celebracions: noces, batejos, comunions i similars (no festes d’aniversari) màxim de 25 persones a l’interior i 50 persones a l’exterior.
Per a la consulta de totes les mesures de seguretat per als diferents territoris de les Illes Balears: coronavirus.caib.es.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba