ActualidadEntrevistas

Juan Pedro “Tauleta”: “L’equip de Govern no escolta, només vol contentar els seus”

Com la majoria dels actuals regidors del PP manacorí, Juan Pedro “Tauleta” és nouvingut en la política municipal. Amb ell xerram d’aquests primers mesos en l’oposició, així com de l’actualitat política manacorina.

 • Com van aquests primers mesos en la política municipal?
 • Molt bé, és una experiència interessant, encara que no tot es bo. Jo pensava que la política a nivell de poble no era tan procliu a aquests espectacles que veim a la política nacional, i és cert que no és el mateix, però a vegades em sorprenen certes mentides que es diuen en el Ple. Me sorprèn perquè es diuen amb molta naturalitat, i per a un principiant com jo, això xoca. Jo esper no actuar així mai, la veritat, perquè això només crea desafecte dels ciutadans cap a la política.
 • Què et va motivar a formar part de la llista del PP el passat mes de maig?
 • Més enllà del meu interès per la política, vaig acceptar l’oferiment de na Maria Antònia Sansó perquè no m’agrada el Manacor que tenim avui dia. I no m’agrada no per les seves polítiques, sinó també i molt especialment, per la seva manera de dur-les endavant. Xerram d’un equip de Govern que no escolta i que només vol contentar els seus, i això ho veim continuament amb les decisions que prenen. De fet, amb tot allò que té a veure amb la mobilitat és on millor veim aquesta actitud de l’Ajuntament de no escoltar tothom.
 • Quins són els reptes més urgents del municipi en matèria de mobilitat?
 • N’hi ha molts. Posar solucions a la peatonalització del carrer Bordils, repensar la ZPR, vigilar que l’obertura al tràfic rodat a la plaça des Cós sigui una realitat permanent… Noltros som conscients que la mobilitat preocupa a molts manacorins i manacorines, per això duim a cada Ple diversos temes vinculats a la mobilitat, perque l’equip de govern entengui que la mobilitat s’ha de consensuar entre tots els partits.
 • Quins altres assumptes requereixen una solució urgent?
 • En tenim molts, però destacaria l’àrea d’Esports, que és un tema que conec bastant. Fa vuit anys que es xerra d’un nou poliesportiu a Manacor, i no acaba d’arribar. De fet, ni tan sols tenim els terrenys. En aquest assumpte, el Pla General tampoc ajuda, ja que es va fer a tota pressa i sense calibrar bé segons quins punts. Noltros tenim clar que s’ha d’arribar a un consens entre tots els partits, i s’hi ha d’arribar ja. Aquest terreny hauria d’estar ja en construcció, i seguim igual que fa vuit anys. El batle només ens diu que entre tots hem de cercar un lloc i que hem de modificar el Pla General, però no passa d’aquí. No hi ha reunions al respecte, pareix que no és una necessitat per al batle, mentre cada vegada esteim més saturats, ja no només els esportistes professionals, sinó també els no professionals.
 • En aquest inici de mandat s’ha xerrat molt del suposat pacte encobert entre Més i PP, però en el darrer Ple, Sansó ja es va referir al PSOE com els futurs socis de l’equip de Govern. Creus que hi haurà pacte entre Més i PSOE?
 • És cert que el clima de tensió que hi havia els primers mesos entre el batle i la líder del PSOE té poc a veure amb el que veim ara, el que no sé és si arribaran a pactar. Jo tenc una teoria sobre aquesta qüestió, i és que amb el tema de la mesquita, que ha generat molt de renou a Manacor, renou que per cert no hem generat noltros, el batle vol aprofitar per utilitzar Núria Hinojosa com a cap de turc. M’explic. Ja que na Núria coneix Urbanisme, i vol que el seu partit torni a l’equip de Govern, el batle vol aprofitar-ho perquè sigui ella i no ell qui es mengi el marró de la mesquita. D’aquesta manera, també es xerra d’un altre tema, i la mesquita passa a un segon pla. Com he dit abans, això és una teoria, ja veurem el que passa els propers mesos.
 • El batle s’ha mostrat dur amb el PP amb el tema de la mesquita…
 • Reconec que em varen sorprendre les paraules del batle, titllant de racista na Maria Antònia Sansó, quan a noltros ens és igual si es construeix una mesquita, una església o un poliesportiu. No ens preocupa el que es construeix, sinó les mesures d’allò que tenen previst construir. El Pla General no contemplava la creació d’edificis tan grans, però a més, la majoria dels veïnats de Fartàritx tampoc vol una infraestructura tan gran en el seu barri. Per això, el PP va oferir una moratòria a l’equip de Govern, però pareix que al batle no li interessa la nostra proposta.
 • Abans d’acabar, i tenint en compte que xerram d’un partit amb moltes cares noves, com veus ara el PP manacorí?
 • A mesura que passen els mesos, i ens acostumam als Plens i a les reunions de partit, anam aprenent i millorant cada vegada més. També tenim molt clar que hem de tenir un contacte constant amb els manacorins i manacorines, ja que veim molta gent descontenta amb diversos temes, com la mobilitat, la falta d’infraestructures esportives, la manca de neteja, el mal estat dels camins de fora vila… En altres paraules, noltros feim allò que moltes vegades no fa l’equip de Govern: escoltar.
Juan Pedro “Tauleta”

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba