Entrevistas

Joan Manuel Rivas Santandreu, alumne de l’IES Manacor, entre els sis guanyadors dels premis extraordinaris de batxillerat: «per a obtenir aquestes notes és molt important tenir interès en aprendre el que s’està explicant a classe»

joan-manuel-rivas-santandreu-premi-extraordinari-batxillerat-2016-portada-1560El manacorí Joan Manuel Rivas Santandreu, alumne de l’IES Manacor, amb una qualificació de 8,38, ha sigut un dels sis guanyadors dels Premis Extraordinaris de Batxillerat a les Illes Balears, corresponents al curs 2015/2016. Això ens conta.

– En primer lloc, ens pots explicar què són els Premis Extraordinaris de Batxillerat?

– Són uns premis que el Govern de les Illes Balears atorga a sis dels alumnes que aquest curs han acabat el batxillerat a les Illes. Per a optar al premi s’ha de realitzar un examen al qual s’hi poden inscriure tots els alumnes amb una nota de batxillerat superior a 8,75. L’examen consta d’un comentari de text literari, d’un comentari de text històric, d’una prova de llengua estrangera i d’un examen de la matèria de modalitat que escull l’alumne (en el meu cas, química) i els premis es donen als alumnes que aconsegueixen les millors notes en aquesta prova.

– Quin és el teu secret per obtenir aquestes notes?

– Per a obtenir aquestes notes és molt important tenir interès en aprendre el que s’està explicant a classe, encara que sempre hi hagi unes classes que t’atreuen més que unes altres. També cal dir que s’ha de començar a treballar des del primer dia en què comences el batxillerat i anar avançant, sense aturar, però sense posar-se nerviós quan tens un examen el dia següent i encara no has començat a estudiar-lo perquè en tenies un cada dia de la setmana.

– Ara que ja tens una mica més de perspectiva, com veus el nostre sistema educatiu, des del punt de vista d’un alumne?

– El nostre sistema educatiu funciona, però podem ser crítics en alguns aspectes, com en el fet que no podem anar canviant la normativa educativa cada quatre anys, amb el caos que això suposa. En el meu cas, els professors amb què m’he trobat al llarg de la meva etapa escolar han treballat molt per aconseguir transmetre’ns els seus coneixements i, sense ells, no hauria estat possible arribar fins aquí. Són ells els que moltes vegades s’han implicat en aconseguir mostrar-nos que hi ha coses que es poden aprendre d’una manera més divertida.

– I ara quins són els teus plans? Què fas comptes estudiar?

– Ara, acabat el batxillerat, aniré a Barcelona a estudiar el grau en…

TOTA L’ENTREVISTA A L’EDICIÓ IMPRESA.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba