ActualidadEntrevistasNoticias

Isabel Febrer: «No descartam obtener l’aprovació provisional del PGOU de Manacor abans de que acabi la legislatura»

Chema Sánchez

Li agrada molt l’esport, en totes les seves formes i colors. La lectura és una altra de les seves grans aficions, tot i que reconeix que la seva labor a l’Ajuntament de Manacor li resta molt de temps per deixar-se atrapar pel plaer dels llibres. Isabel Febrer Gelabert (Manacor, 1970) porta quasi vint anys immiscuida en la vida pública, sobretot dins l’àmbit municipal, primer al Partit Popular i actualment a El Pi. Dir que també fou directora general d’Interior, Emergències i Justícia al Govern Balear durant la legislatura de José Ramón Bauzá (2011/2012). En diferents etapes, com l’actual, ha estat regidora d’Urbanisme del seu poble, Manacor. Llicenciada en Dret per la Universitat de les Illes Balears, Isabel sempre havia exercit l’advocacia, fins que la política va cridar a la seva porta, i aquí hi continua.

– En primer lloc, m’agradaria saber com va viure l’Ajuntament de Manacor les inundacions que es varen produir a Sant Llorenç.
– La veritat és que s’han viscut com allò que varen ser, una tragèdia. És vera que molts ja havíem viscut la torrentada de l’any 1989, però jo no record una pluja tan forta como la que es va produir la setmana passada. Per començar, perquè fa 30 anys no hi va haver 12 morts, i la vida humana no té retorn, amb doblers o sense.
– Vostè creu que durant tots aquests anys, l’Ajuntament podria haver fet més per evitar una catàstrofe major com la que es va viure la setmana passada?
– Durant tots aquests dies he seguit molt la premsa, i sé que la pròpia directora de l’Agència Estatal de Meteorología ha admès que el crit d’alerta va arribar tard. Tot i això, jo no vull donar la culpa a ningú. Crec que és una situació que s’ha de viure de primera mà.
– Parlem ara de les associacions de veïns del seu poble. La demanda principal de totes les associacions del municipi de Manacor es basen en un millor estat dels carrers, paviment i aceres. Vostè creu que està justificada aquesta demanda de les associacions?
– Jo som respectuosa amb tot el que diu el poble, tot i que és cert que a vegades hi pot haver opinions més subjectives que objectives. Reconec que encara falten carrers i voravies per millorar, però també hem de dir que durant aquests anys s’ha fet moltíssima inversió en la millora de molts carrers. Una inversió de la qual n’estic molt orgullosa, i més quan la llei d’estabilitat pressupostària ens limita tant en una matèria com aquesta.


– De fet, el president de la Federació d’Associacions de Veïns de manacor, Toni Oliver, em va recalcar que la nota negativa d’aquesta legislatura era per a la seva delegació, ja que no havia estat capaç d’aconseguir el Pla General d’Ordenació Urbana. Podria explicar vostè, de forma clara i concisa, la seva versió dels fets en relació al PGOU?
– En aquest assumpte, és important deixar clar que a Manacor es xerra del Pla General des de l’any 1981, ja que funcionam amb unes normes subsidiàries aprovades a l’any 1980, i que començaren a funcionar a l’any següent. Per tant, des de l’any 1981 al 2018, jo puc tenir la meva part de responsabilitat pels anys que he ocupat la delegació d’Urbanisme. Però jo no em sent culpable si en aquests quatre anys no s’aprova el Pla General, ja que…

TOTA L’ENTREVISTA, A L’EDICIÓ IMPRESA DE «MANACOR COMARCAL».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba