ActualidadCulturaManacor

Informació i imatges inèdites de les Matines a Manacor

Fotos: Joan Servera “Imatges”, Bàrbara Llinàs i Pep Lluís Veny
La tradició d’assistir a les Matines continua sent de l’agrad de molta gent manacorina, i els diferents temples religiosos de Manacor comptaren amb gran assistència de públic.
Durant l’horabaixa/vespre del passat dissabte 24, es van anar celebrant les Matines, i la primera d’elles fou la que es celebrà al Monestir de la Santa Família de les monges Benedictines, on hi vàrem ser presents des del moment en què la protagonista del Cant de la Sibil.la, Cristina Rodríguez (la interpreta des de 2008, exceptuant dos anys a causa de la Covid-19 i les restriccions) es col.locava la túnica i feia un assaig amb els dos músics que l’havien d’acompanyar a la flauta, Francesc Cubells i Bàrbara Duran.
Prop d’un centenar de persones assistiren a la capella de les Benedictines, oficiant la missa D. Joan Perelló. Unes Matines molt especials, íntimes i familiars, on val la pena assistir en alguna ocasió.
Agrair a la Mare Abadesa Sor Margalida Antònia Lliteres ‘Barrufau’, així com a Sor Elena Espallargues, totes les facilitats que ens donaren per poder fer la nostra feina.
També s’ompliren les esglésies dels Dolors, Crist Rei, Sant Pau i Son Negre per celebrar les tradicionals Matines. Recordem que ja fa 12 anys que la Unesco va declarar el Cant de la Sibil.la com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.
A continuació, passem a detallar els noms dels i les protagonistes de les Matines a les diferents esglésies d’on hem pogut disposar de fotografies:

  • Monestir de la Santa Família: Sibil.la: Cristina Rodríguez.
  • Església dels Dolors: Sermó de la Calenda, Toni Miquel. Sibil.la, Petra Bauçà.
  • Església de Sant Pau: Sermó de la Calenda, Maria del Carme Pons. Sibil.la, Cati Gelabert.
  • Església de Crist Rei: Sermó de la Calenda, Carla Ortega. Sibil.la, Encarna Valera.
  • Església de Son Negre: Sermó de la Calenda, Isabel Ruiz. Sibil.la, Sebastiana Riera. Orgue, Guillem Riera. Betlem vivent: Arnau i Francina.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba