ActualidadComarcaNoticias

Imanol Muñoz Mayo, de Bilbao, guanyador del III Concurs d’Escoles de Cuina “PROTUR CHEF 2019”

Magdalena Ordinas

Del divendres 15 al diumenge 17 de març, va tenir lloc a sa Coma la III edició del Concurs d’Escoles de Cuina “PROTUR CHEF 2019”, i del concurs Protur Chef Kids, que es celebrà a Protur Biomar Gran Hotel & Spa, de sa Coma. El director del concurs va ser el xef Tomeu Caldentey, primer mallorquí guardonat amb una Estrella Michelin, i el mestre de cerimònies el cuiner Koldo Royo, que destacà pel seu gran sentit de l’humor i la complicitat amb els participants.
A l’edició del concurs Protur Xef Kids hi participaren 18 concursants, i la més jove participant -que arribà a la final- va ser Auba Mayol, de 8 anyets. Els sis participants que s’enfrontaven a la Final Protur Chef Kids decoraren un pastís, demostrant un gran potencial ple de creativitat i imaginació, i en la qual els criteris de valoració eren en funció del següent: el sabor i la condimentació, textures, presentació i emplatat, originalitat i creativitat i organització i neteja a l’escenari. Després d’una renyida final, els vencedors de la Final Protur Chef Kids varen resultar els següents: 1r classificat, Pere Mesquida Artigues. 2a classificada, Aina Sureda Tarrés. 3a classificada, Maria Miquela Santandreu Esteva. El flamant vencedor, a més del guardó i d’un set d’estris de cuina, gaudirà d’un curs de cuina amb el xef Tomeu Caldentey, president del jurat. El premi per a la segona classificada consistí en un bono regal al Biomar Petit Spa. Aixímateix, els tres primers foren obsequiats amb entrada gratuïta per a tota la família a «La Reserva”. A més, als 18 concursants se’ls obsequià amb un taller gratuït de pizzes.
En el concurs d’adults hi participaren 18 concursants de 9 comunitats autònomes. Aquesta nova edició ha complert totes les expectatives, consolidant-se com un concurs gastronòmic de referència.
A la Gran Final Protur Chef celebrada el diumenge, els estudiants de cuina presentaren una recepta de lliure elecció, disposant d’una hora i mitja per elaborar cinc racions del mateix plat (racions completes, mateixa presentació i emplatat). L’entrada de cada concursant a cuines va ser cada 15 minuts i, un cop a l’escenari, 30 minuts per davant per acabar l’elaboració i presentació del plat.
La classificació d’aquesta III edició de PROTUR CHEF va quedar així: 1r classificat, Imanol Muñoz Mayo, del ULHI Oier Arranz de Bilbao, amb el plat Ànec Apicius, Nap blanc, cafè i formatge Idiazábal. El guanyador, Imanol, és un jove advocat de 26 anys, que al seu temps lliure va decidir matricular-se a l’escola de cuina, i ara el cuinar s’ha convertit en una passió per a ell, i a més, va impressionar al jurat amb la seva creació, inspirada en les receptes de Marc Gavi Apici, gastrònom romà del segle I. 2n classificat, Jonatan Alexander Lozano Baires, de l’EUHT St. Pol, amb el plat Pobla de Lima. 3r classificat, Alejandro Gil Fontán, del CIFP de Santiago de Compostela, amb el plat Magret d’ànec i cireres.
El vencedor va obtenir una dotació econòmica de 3.000 euros, el 2n classificat 1.500 euros i el 3r classificat 1.000 euros. A més, els tres vencedors varen obtenir un contracte remunerat en pràctiques a la cadena hotelera PROTUR HOTELS, incloent l’allotjament. Els participants classificats en 4t, 5è i 6è lloc gaudiran d’una estada gratuïta per a dues persones en algun dels hotels de la cadena PROTUR HOTELS. Els criteris a tenir en compte per part dels membres del jurat per a l’elecció dels guanyadors varen ser: el sabor i la condimentació, textures i coccions, presentació…

TOTA LA INFORMACIÓ I MÉS FOTOGRAFIES A L’EDICIÓ IMPRESA DE «MANACOR COMARCAL».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba