Entrevistas

El gran guitarrista manacorí Damià Timoner, diumenge a Manacor: «“Fa més de 10 anys que no faig un concert al meu poble”

Pep Lluís Veny

Com ens diu en aquesta breu entrevista el gran guitarrista manacorí Damià Timoner, més de deu anys fa que no havia estat contractat al seu poble per fer-hi un concert. Músic manacorí que triomfa arreu del món, per tant, una ocasió molt però molt especial perque els seus conciutadans puguin gaudir dels seus temes. Serà el proper diumenge dia 6, a les 19’30 hores, al gran envelat de la Rambla del Rei en Jaume, dins l’anomenat Cicle “Manacor amb la Música”, i que amb aquest es tancarà el Cicle. Recordar, per aquelles persones interessades en assistir-hi, que poden reservar les entrades per la web de mallorcatickets.com.
Amb ell hem parlat.

– Damià, no fa ja molts d’anys que no fas un concert a Manacor?

– Fa més de deu anys que no m’han contractat per fer-hi un concert al meu poble. Sí que he tocat un o dos temes a diversos actes públics com per exemple al Reconeixement de Mèrits, així com un recital, a títol privat, a la Galeria d’un amic meu, Fernando Robuschi.
– No té explicació el que no t’hagin contractat en més ocasions, i més sabent que tens gran anomenada per tot allà on vas a tocar-hi…

– Jo tampoc no ho sé. Vaig a tocar allà on em contracten. Durant aquests anys he anat a tocar a diferents pobles de Mallorca, he tocat a Catalunya, a Irlanda, Alemanya, Nord-amèrica etc. No i és molt bò de trobar el meu telèfon per qui me vulgui contractar!! (ja ja jaaa!).

– Bona oportunitat idò la d’aquest diumenge per escoltar-te els teus conciutadans, perque no sabem quan serà el proper. Quina durada tendrà el concert i quants i quins temes tens previst tocar?

– El concert tendrà una durada de devers una hora, i tocaré temes des dels meus inicis, de principis dels 90 fins a l’actualitat, així com tocaré temes del meu darrer disc, editat a Nord-amèrica el mes d’octubre passat, i que du per títol “Jerry’s smilin’ – A guitar Tribute to The Grateful Dead”, editat pel segell nord-americà Zoho Music, i que són concretament deu arrenjaments per a guitarra sola de deu temes d’aquest grup.

– En aquest temps de pandèmia, ja saps que són molts els músics que s’han trobat que no podien seguir visquent de la música i s’han hagut de cercar la vida. Tú particularment, com ho estàs visquent a tot això…

– Efectivament, són molts els músics que ho estan passant malament, i m’hi inclueixo, i ens intentam “cercar la vida” d’una forma o altra. Cal fer entendre a la gent que la música forma part de les nostres vides, i sense música no seria el mateix, i si és en directe, encare més.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba