ActualidadNoticias

Gal.leria d’imatges de l’alumnat d’EXPERIMENTA, a l’IES Manacor

Si be dita jornada de portes obertes es celebrava el dimecres 22 de febrer, de 18 a 20 hores, la resta de dies d’aquesta autèntica fira científica de l’IES Manacor, “Experimenta 2017”, que enguany ha cobert la seva XIª edició, el centre fou una continua desfilada de milers d’alumnes procedents de molts diversos centres escolars de Mallorca.

Com be ens explicava el director de l’IES Manacor, Miquel Amengual, “Els alumnes experimenten i ens mostren de forma pràctica alguns dels principis fonamentals de la ciència”.
Així, el dimarts dia 21 a les 12 del migdia, tinguérem l’oportunitat de poder acompanyar a les autoritats municipals, encapçalades per la primera Tinent de Batle i delegada d’Educació Catalina Riera.

Dividida la mostra en dues seccions, pel que respecte al Departament de Física i Química, poguérem veure les demostracions amb Magnetisme com el Pèndol Caòtic Magnètic des del fonament teòric, procediments i resultats i coneguérem també el comportament dels Ferrofluids sotmesos als camps magnètics. Sistemes empleats per la Força Aèria d’EE.UU al introduir una pintura absorbent de radar feta de substàncies ferrofluides.

Vérem l’experiment dels efectes giroscòpics de les dites baldufes boges, del Disc d’Euler, la Roda Giroscòpica i molts d’altres experiments basats en ressonàncies com les del Bol Xinès, pèndols i diapasons i tota una sèrie d’altres proves amb fonament científic que de veritat es fa molt costa amunt explicar als nostres lectors, com son l’Holograma amb llum làser i els seus fonaments teòrics, el Tub de Rubens en el que al compàs de la música pugen i baixen les flames, l’arc de Sant Martí de dia i de nit, i la combustió dolça i altres proves.

A la Secció Bio/Geo, els alumnes de primer d’ESO presentaren l’Ou de goma, la Fàbrica de Colors, Medussalia  amb la caça de invertebrats a la mesofauna edàtica.
L’experiment de les Arenes Movents fou cosa dels de tercer d’ESO, mentre que la demostració amb muntatge real del Sistema Circulatori i el Punt d’Informació Sexual, anava a càrrec dels alumnes de Batxillerat.

Poden veure més imatges d’aquesta visita a l’edició impresa de «Manacor Comarcal».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba