ActualidadComarcaCulturaManacorVilafranca de Bonany

Festival de caragols per Sant Marc als nostres restaurants i nou rècord d’Es Cruce amb 6.000 kilos

Més de 7.000 quilos de caragols al servei de tota la comarca, i un poc més de Mallorca. Entre el diumenge i el dilluns de Sant Marc, el món de la restauració que es va sumar a les grans olles de caragols, herbes, botifarró, i a cada casa cada truc, no quedaren més que closques. Tot un èxit de diada.
Manacor Comarcal, aprofitant la fita de Sant Marc, s’apropà a diversos restaurants de la zona per visitar i tastar els diversos caragols que s’estaven servint de salut als ciutadans dels municipis de Llevant i es Pla.
Passàrem primer pel Bonanza Jordi d’es Racó, un gust veure com es treballa i com s’hi dedica esforç a unes grans olles difícils de remenar que desprenien un aroma deliciós. Parlant amb el servei i la cuina, m’anunciaven que al llarg del dia es servien entorn dels 300-400 kg de caragols, i això que duien en marxa des del divendres. De seguit, ens apropàrem al Xinxeram i, rebuts pels amables propietaris, en Sebastià i na Maria, ens serviren d’immediat un bon plat de caragols amb una exquisida maionesa de patata. D’un bon cuiner com en Sebastià nomes podien sortir 100 kg d’uns excel·lents caragols. Al migdia de ple i amb la sala al complet de comensals, a Ses Primetes ens feren entrar fins a la cuina quan ja s’havien servit prop de 70 kg de caragols. La dedicació cap als caragols fou extraordinària i els feliços rostres dels clients eren un reflexe del que es trempava dins les enormes olles de l’establiment.
Per suposat, no podíem faltar el dia de Sant Marc al Restaurant Es Cruce. Llargues cues, gent i multitud de tota Mallorca s’apropà fins a Vilafranca per gaudir d’un dels plats estrella d’en Guillem Garí d’Es Cruce, els caragols. Enormes olles dins la cuina s’encalentien i es buidaven en qüestió de minuts. Tots els cambrers portaven racions de caragols per servir i, un any més, nosaltres també tastàrem els deliciosos protagonistes de Sant Marc d’en Guillem. Les sales eren plenes, la gent s’emportava racions a casa i tothom, sense excepció, gaudint d’un brillant servei i uns immillorables caragols. En total, prop de 6.000 kg de caragols serví el restaurant Es Cruce, superant un any més el seu propi rècord que pareix no tenir sostre.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba