ActualidadEntrevistasNoticias

Entrevista a Miquel Oliver, candidat a la Batlia de Manacor per Més/Esquerra i que fou la llista més votada

Antoni Sureda P.

Per molt que endevinés, seria una temeritat per part meva, assegurar que en Miquel Oliver, dia 15 de juny serà elegit nou -o millor dit de bell nou- Batle de Manacor, després d’un parèntesi de 44 mesos des de l’interromput període en què ja se li encomanà la mateixa tasca, ara fa 4 anys. Seria, deia, una temeritat perquè, es vulgui o no, els números són números i sis regidors de vint-i-un, no arriben a un terç del total dels qui componen el Consistori. Així i tot, cal afegir que és molt possible que assumeixi la Batlia pels 4 anys o per un temps inferior pactat. Sembla que fins i tot els bons dimonis de la Terra dels versos daurats de Pitàgores remin al seu favor. En Miquel, va dir que tornaria, i ha tornat. Ell ja fou Batle quan abans eren nou, i per tant, tres manco que dotze. Avui són onze, i per la mateixa regla amb què es suma i es resta, onze són un més que deu.

Imatge d’arxiu de Miquel Oliver, al juny de 2015

– Fa uns dies me recordares la teva paraula de que tornaríeu… Com tornareu, Miquel?
– Tornarem amb molta il.lusió i moltes ganes, perquè si és important guanyar unes eleccions, és més important guanyar-ne dues de seguides. I no és ja només guanyar-ne dues de seguides, sinó que a la segona vegada s’hi han afegit cinc-cents vots de nova il.lusió i confiança per part dels manacorins i manacorines en que tornem guanyar les eleccions i poguem acabar la feina que no mos varen deixar acabar quan ens presentaren el vot de censura.
– Aquesta vegada, a més a més, heu obert una bretxa de dos escons o actes de Regidor a favor vostre. Me sembla que vos trobau davant unes noves i diferents combinacions per a governar…
– Hi ha, efectivament, unes diferents combinacions per a formar govern. Són moltes possibles combinacions noves, però en bona lògica creiem que avui per avui n’hi ha una que no podem deixar de banda. Hem prioritzat i prioritzarem un pacte amb els grups que ja formàrem govern al 2015. Llavors era un risc i una aventura perquè érem nou al front de dotze. Ara els números donen de si i garantitzen que el pacte per a governar depèn única i exclusivament de nosaltres mateixos. No seria lògic ni fàcil d’entendre que no ho tornéssim intentar. Els altres grups polítics mos recordaren constantment que dotze eren més que nou. Ara mateix les negociacions crec que van ben encaminades, i si no hi ha inconvenients, a final d’aquesta setmana ja haurem arribat a un acord de majoria pel pacte de govern.


– El capdavant en part sou les mateixes persones… De veritat no hi ha un poc de ressentiment o venjança amb aquesta decisió que heu pres?
– No és qüestió de ressentiment ni de venjança, sinó d’establir unes prioritats. En aquests moments no hem estudiat una altra possible alternativa. Però tampoc no hem volgut cloure del tot el cercle per un futur no massa llunyà. Personalment no descart que, si es donen coincidències de criteri amb la gestió dels grans temes municipals, el cercle esmentat no es pugui obrir i ampliar amb l’entrada d’altres grups. Però aquest és un criteri personal i no entra dintre de la priorització inicial, de la que cal afegir ha arribat pel seu pes sense forçar res.
– Vos heu plantejat, o vos han plantejat, la possibilitat de compartir la Batlia per un temps determinat amb altres socis de govern?
– Els mitjans de comunicació ja varen publicar que l’Agrupació Socialista de Manacor havia autoritzat als seus regidors plantejar aquesta possibilitat, i n’hem parlat.
– Heu pres cap decisió al respecte?
– No. Simplement és un tema que està damunt la taula, però no hem pres cap decisió. Crec que encapritxar-se pel tema de la Batlia, seria pervertir les converses i els possibles acords. Estic convençut de que aquest no serà un tema que dugui problemes.
– Si he fet aquesta pregunta és perquè temps enrere, he viscut conversacions i tractes que semblaven ben encaminats i que després anaren a norris pel fet de que un o varis negociadors veien com eren ignorades les seves pretensions personals…
– No serà el cas de les actuals negociacions que tenim. Estic d’acord amb que és important xerrar-ne i posar les cartes damunt la taula. Però te puc assegurar que no seré jo qui ridiculitzi cap de les peticions que faci qualsevol company dels qui pretenem formar l’Equip de Govern. Al final haurem d’aplicar la lògica i punt. Crearem cinc àrees de gestió amb un tinent de Batle al capdavant de cada una d’elles.

Juny de 2015, on el nou Batle Miquel Oliver era ovacionat per molta de gent a les afores de la sala de plens

– Heu pensat en realitzar alguns canvis dintre de l’actual estructura de funcionament del govern Municipal?
– Hi haurà uns quants canvis semblants a la que era la nostra estructura de 2015. Llavors hi havia quatre grans àrees de gestió, que ara seran cinc amb un tinent de Batle al capdavant de cada una d’elles i després es nombraran Regidors delegats per centrar-se en les diferents funcions concretes que calgui i que el tinent de Batle no pugui assumir personalment.
– Ja teniu clares quines àrees seran aquestes?
– Inicialment ens centrarem en cinc àrees de gestió: Urbanisme i Habitatge, una altra serà la de Medi Ambient, una tercera Economia i Ocupació, la quarta Polítiques Transversals, i la cinquena Formació i Oci.
– Què interpretau per a Polítiques Transversals?
– És allà on hi podien encaixar Igualtat, Normalització…

TOTA L’ENTREVISTA A L’EDICIÓ IMPRESA DE «MANACOR COMARCAL».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba