ActualidadEntrevistasNoticias

Entrevista a Biel Roman, ja que arriba la XLI Marxa a Lluc a Peu

Antoni Sureda P.

Ja d’entrada, el president de l’Associació d’Antics Alumnes de La Salle Manacor Biel Roman, reitera el seu avís de cada any de que si per a Manacor és la XLI Marxa a Lluc a Peu, per a la resta de pobles i ciutats de Mallorca només és la que fa XL, perquè començaren un any més tard que la dels manacorins.

– Biel, una altra vegada mos trobam al mateix indret i pel mateix motiu… Què mos pots contar de la Marxa a Lluc a Peu d’enguany?
– En primer lloc, no és un precisament aferra-pilla lo de ser president de l’Associació d’Antics Alumnes. Ja només quedam els vells. De cada pic és més difícil aconseguir que els joves s’involucrin. Però a l’espera de que se’ls despertin les ganes, continuam organitzant les nostres trobades i com no podia ser d’altra manera, seguim amb la Marxa a Lluc a Peu de la que som els pioners dels pobles de Mallorca.


– No te preocupis, que ja ho he dit d’entrada…En que els horaris es poden trobar al cartell i per a molts d’indrets, no seria de més que mos repetissis quins són els de sortida a peu i amb autocars, com també i molt especialment els horaris de baixada i a quí telefonar per a reservar plaça.
– Aquesta informació també la poden trobar als cartells i son els següents: La Marxa a Lluc a Peu des de Manacor, té el punt de concentració prèvia al pati de La Salle i amb horari de sortida a les 21 hores. Els qui vulguin sortir amb autocar fins a Inca, tenen el punt de concentració a la plaça de Ramon Llull i l’horari de sortida és a les 03’30 de la matinada, per poder arribar a temps a la sortida a peu a Lluc, que està previst que sigui a les 04 hores. La sortida amb autocars de Lluc, començarà a partir de les 08’30 hores. Per a reservar plaça als autocars, cal telefonar al 971 55 06 50.
– Què ha canviat de l’organització coneguda d’anys passats?
– Pràcticament no hi ha hagut canvis. L’Associació d’antic alumnes de La Salle, estam a cura de les sortides de Manacor fins a Inca, amb l’avituallament a Sineu. De la sortida d’Inca fins al Santuari, és responsabilitat de l’Associació dels Antics Blauets de Lluc, i l’avituallament que es fa a Caimari, ja es per a tots els marxaires, independentment del poble d’on han sortit. Un any sí i un any no la Colla Gegantera de Sant Domingo ens acompanya. L’any passat els tocava venir, però per inclemències meteorològiques es va suspendre la pujada, i per aquest motiu no se si vindran o no enguany. Si venen hi haurà plantada de Gegants.


– Creus que la sortida dels “coritos” com a administradors del Santuari, podria afectar a futures Marxes de Lluc a Peu de la Part Forana?
– No crec que tingui cap efecte, ni que sigui…

TOTA L’ENTREVISTA A L’EDICIÓ IMPRESA DE «MANACOR COMARCAL».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba