ActualidadManacorPorto Cristo

Encesa de torres, talaies i talaiots de la Mediterrània, pels drets humans

El passat dissabte dia 15 de gener, es va dur a terme l’encesa de Torres, Talaies i Talaiots de la Mediterrània en defensa dels drets humans «Encesa 2022».
Manacor es va adherir a l’encesa i aquesta es va realitzar des de l’esplanada de la Torre dels Falcons de Porto Cristo. El dematí, sobre les 12’45 hores, es va procedir a la lectura del manifest humanitari redactat per la cantant Maria del Mar Bonet. Després hi va haver l’encesa de fum.
El capvespre, es va repetir novament la lectura del manifest humanitari per després procedir a l’encesa de llum.
La seqüència de l’encesa del fum i dels llums, tant el dematí com el capvespre, es va realitzar segons les ordres donades per la Direcció Insular de Patrimoni, i la persona elegida a Manacor per llegir el manifest va ser el nostre col.laborador, investigador i escriptor Antoni Sureda Vicens, que abans de fer la lectura del manifest va donar una petita explicació a les persones que es varen reunir als voltats de la Torre dels Falcons, de la història sobre la guerra de successió a l’any 1715 i de com es va defensar per part d’una trentena de manacorins l’arribada de l’exèrcit botifler als penya-segats de la zona de la torre, aconseguint fer retrocedir a la flota enviada per Felip V per conquerir Mallorca, així com la posterior pèrdua d’uns drets mitjançant la implantació dels Decrets de Nova Planta pel rei Borbó.

L’acte estava organitzat a Manacor, per part de l’Ajuntament i Protecció Civil.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba