ActualidadEntrevistas

Els gups VOICELLO i Zulu Zulu participaren al MIL Lisboa, mercat de música internacional

Magdalena Ordinas

Els grups musicals mallorquins Voicello i Zulu Zulu han estat els participants de les Illes Balears al MIL Lisboa, el mercat internacional de música, que es va celebrar del 4 al 6 d’abril a la capital portuguesa. La seva participació ha estat possible gràcies a la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través del suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics.
És la primera vegada que les Illes Balears participen al MIL, el festival i convenció de música internacional que es fa a Lisboa dedicat a la música pop contemporània i la seva indústria, com a plataforma d’intercanvi que estableix relacions entre el sector internacional.
El grup Zulu Zulu actuà el divendres 6 a les 20h al club Europa. Els seus ritmes africans col.lideixen amb melodies pop. Fi-Lyon, M. Zebra i Girafa# formen aquesta tribu, emmascarats i vestits amb retalls africans per invocar els esperits de la música, darrere dels quals hi ha Pep Toni Ferrer, Michael Mesquida i Miquel Perelló.
Pel que fa el grup musical VOICELLO, format per la cantant Carme Garí i el violoncelista i compositor Biel Fiol, actuaren el dijous dia 5 d’abril a la sala Lounge de Lisboa. Atípics dins del seu gènere, atesa la seva original formació i perquè Fiol fa servir amb el seu violoncel una pedalera de loops de música pop. En ells, la música clàssica s’entremescla amb el pop i el jazz.
Amb ells parlam per saber com ha estat aquesta nova experiència.

– Carme i Biel, com vos va tractar el públic? Satisfets amb la nova experiència?
– Sí, estem molt satisfets amb l’experiència en tots els sentits: musicalment ho vam fer el millor que vam saber i vam gaudir tant com vam poder. El públic estava molt amb nosaltres i això ens va donar molts d’ànims que van anar creixent, i creixent, per acabar el concert amb molta energia.


– Va ser diferent als concerts que soleu fer?
– Va ser un concert diferent del que havíem fet fins ara, o nosaltres el vam pensar diferent per adaptar-lo al Festival, on la majoria eren grups moderns i a la sala la gent ens escoltava dreta. Nosaltres normalment hem actuat a sales de concert amb els espectadors asseguts al pati de butaques, però ens feia il.lusió donar-li aquest puntet una mica més rocker. Vam pensar que podíem arribar al públic a través del ritme, amb un concert amb molts de canvis, que pogués sorprendre els espectadors musicalment. A Voicello ens agrada sorprendre amb les emocions per arribar als espectadors.
– Com vos vareu organitzar el viatge? Heu tingut problemes?
– De cara a tota l’organització del viatge, ha estat el nostre segon Voicello, a l’estranger, i de cada vegada anirem agafant més experiència. Nosaltres teníem clar que els instruments musicals havien de viatjar amb nosaltres, perquè sempre poden patir accidents a l’avió. Ens van explicar uns amics que a un viatge una de les músics va embarcar el seu instrument i no li va arribar a temps pel concert, i va haver de tocar amb un instrument que li van deixar. Però la roba de l’actuació la vàrem facturar i no varen arribar les maletes, vam actuar amb la roba que ens van deixar, i per una altra vegada ja sabem que el vestuari l’hem de dur a la nostra maleta de mà, per si la nostra maleta no arriba a temps.


– Ha estat la vostra primera actuació a Festivals de música?
– Quant a experiència a Festivals de música, ha estat la nostra primera experiència i l’hem viscuda plenament, hem après moltíssim en tots els sentits, tant musicalment com personalment, i encara ens falta molt de camí per recórrer i moltes coses per aprendre. Així com la nostra música anirà evolucionant per trobar el seu lloc dins la indústria musical, de moment hem apostat per defensar el Crossover Opera Pop, i tenim un gran desig que els mallorquins, els illencs i molta més gent pugui conèixer Voicello i aquesta música, que pretén aproximar la música clàssica amb la música popular.
– A la gira de promoció de Crossover Opera Pop, qui vos acompanya?
– En aquesta gira de promoció de Crossover Opera Pop i el nou disc, ens acompanyen diferents músics. Per aquesta ocasió i moltes altres, com a la presentació del disc, ha tocat amb nosaltres el bateria Miquel Marquès. Amic d’en Biel del…

TOTA L’ENTREVISTA A L’EDICIÓ IMPRESA DE «MANACOR COMARCAL».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba