ActualidadCoronavirus - Covid-19Noticias

Els comerciants de Manacor ciutat afirmen que “ni el Batle ni el Departament de Comerç han fet res per recolzar-nos. Ni tan sols han volgut pagar els cartells de ‘ES TRASPASSA MANACOR’”

Pep Lluís Veny

De cada dia que passa, els comerciants es mostren de cada cop més decebuts pel que s’està fent a les institucions, ja sigui del Govern com des de l’Ajuntament de Manacor, en quan al patiment que estan passant tots ells degut al confinament perimetral de Manacor, i que les ha acabat de tirar abaix amb el confinament per 15 dies més per part del Govern de les Illes Balears.

A més, les notícies que les arriben les provoca un major resentiment, i vé derivat de la notícia apareguda al “Diario de Mallorca” d’avui 14 de novembre, on s’informa que les dades de positius per Covid-19 a les diferents poblacions de Mallorca, conten amb major nombre de casos que Manacor, poblacions com Santanyí, Pollença, i el nucli de Porto Cristo.

Aquestes són les afirmacions grupals que fan els comerciants i que volen que facem publiques:

“Des d’aquest grup de comerciants, i que som més de 250 comerços de Manacor ciutat, pensam que desde l’Ajuntament de Manacor no s’ha fet absolutament res. Trobem que no han lluitat per noltros”

També critiquen al Batle de Manacor, Miquel Oliver, afirmant que, “així com el Batle d’Inca li va dir a la Presidenta Armengol que si confinava al seu poble, es veurien les cares d’aprop, el nostre Batle es veu que no té suficient potestat o el que s’ha de tenir per dir-li lo mateix o similar, encara que ell ens digués que hi estava totalment en contra del confinament i que trobava que no servia de res”.

També hi ha paraules dures pel Departament de Comerç i que comanda Maria Antònia Truyols. Els comerciants indiquen que “el Departament de Comerç tampoc ha fet res per recolzar-nos. Ni tan sols han volgut pagar-nos els cartells de ‘ES TRASPASSA MANACOR’”.

El cartell que es pot veure a una gran quantitat de comerços de Manacor

Per acabar, informen que “a la pitada de protesta d’ahir vespre, hi havia policies que agafaren nota de les nostres matrícules”.

La delegada de Comerç afirma que “entenc el nerviosisme dels comerciants, però han de saber que feim i seguirem fent tot el possible i més pel comerç local”

La delegada de Comerç, Maria Antònia Truyols

 

També ens hem posat en contacte amb la delegada de Comerç de l’Ajuntament de Manacor, Maria Antònia Truyols, donant-li a conèixer algunes de les afirmacions dels comerciants i que hem reproduït, i na Maria Antònia afirma que “com ja hem donat a conèixer aquests dies, donarem una gran ‘injecció’ econòmica als comerços amb una partida d’1,1 milions d’euros, estem fent vídeos de promoció dels comerços,…i moltes coses més. Estem fent tot el que podem i més pel comerç local, però també he de dir que entenc els seus nervis, ja què la incertesa ho provoca. Són moments molt difícils. Tenim una gran quantitat de mesures i totes elles per ajudar al comerç local, i fem tot el que podem; no n’han de tenir cap dubte ni una”.

En quan al que afirmaven els comerciants de què el Departament de Comerç no els ha volgut pagar els cartells de ‘ES TRASPASSA MANACOR’, na Maria Antònia diu que “en quan a aquest cartell, des de l’Ajuntament no ens mostrem ni a favor ni en contra, però creiem que hem de fer les coses en positiu pel comerç, és a dir, iniciatives per poder aguantar el millor possible aquesta situació”.

Per acabar, dir que l’Ajuntament de Manacor ha demanat una valoració de la notícia abans referida i apareguda al “Diario de Mallorca” a la Conselleria de Salut, i en rebre la seva resposta, en faran una valoració i ens la donaran a conèixer.

Un grup de comerciants, el passat dijous a la plaça de Ramon Llull

 

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba