ActualidadCulturaEntrevistasNoticias

Eduardo Bernabéu ens avança la programació de la Banda de Música de Manacor pel 2018

Magdalena Ordinas

Ens reunim amb el director de la Banda de Música de Manacor, Eduardo Bernabéu, perquè, qui millor que ell per avançar-nos la programació de la banda manacorina en aquest any 2018? Això ens contà.

– El primer de tot, mestre Eduardo, la més cordial felicitació per l’interès del públic davant el primer concert de la temporada de la Banda de Música de Manacor: “Recordant a Nino Bravo amb Serafín Zubiri”. Esgotades les entrades al cinquè dia d’estar a la venda, cosa que ha obligat a un segon concert, i que alhora de fer aquesta xerrada estan a punt d’esgotar-se novament… Satisfet amb l’expectació generada davant el primer concert de la temporada?
– La veritat, jo sabia que agradaria molt al públic que ve als concerts de la banda a l’Auditori, el que no esperava és la resposta tan gran i ràpida, ja què pràcticament en 5 dies ja es va omplir l’Auditori. Li vàrem comentar a Serafín Zubiri la notícia i tot d’una, per respecte a la gent de Manacor que no tenia entrada, ens vàrem veure obligats a obrir un altra funció. La junta directiva va xerrar amb Tomeu Amengual, que va dir “endavant”, i efectivament no ens hem equivocat, en menys d’una setmana ja s’havien venut més de 600 entrades pel concert del divendres dia 9 de març. Serà tot un èxit amb l’Auditori ple. És un plaer i una motivació extra per als músics, ja que sense gent no hi ha res a fer.


– Com es presenta el 2018? Quins nous concerts té prevists la banda per aquest any?
– La temporada 2018 ja està tancada. Després de Serafín Zubiri farem el 16 de juny un concert de Bandes sonores amb sorpreses, i entre d’altres tocarem Harry Potter, La Máscara del Zorro, Star Wars, Robin Hood, etc. El tercer concert serà el plat fort de la temporada, concert Monogràfic d’Oscar Navarro, que és el compositor jove amb més projecció del panorama musical del país, i serà un concert especial. El mateix compositor dirigirà la seva música, jo faré tota la preparació del concert i tocaré de solista el concert nº1 per a clarinet i orquestra, i a la resta del concert seré un músic més de la banda de Manacor. Per acabar la temporada farem un concert de Nadal molt especial i espectacular, amb música americana dels anys 40/50 i amb dos cantants de luxe, Philip Dawson i Desirée Duran, combinat amb música dels Nadals americans. Tota la temporada està pensada per a un públic entregat com és el públic de Manacor.
– Quin és el concert més difícil tècnicament dels programats enguany a l’Auditori de Manacor?
– Tècnicament el concert més difícil és el tercer concert de temporada, el Monogràfic d’Oscar Navarro.
– Quants components té actualment la banda?
– La banda actualment està composta per una plantilla de més de 60 músics.


– Teniu mancances instrumentals?
– Gràcies a Déu, tenim la plantilla compensada.
– Em vareu dir que vos agraden les bandes de música nombroses. Quin és el nombre ideal de músics?
– Sí m’agraden, però el nombre no té res a veure. Amb 50 músics es pot fer música i de la bona. No per ser més nombrosa de músics la banda és millor.
– Per quan teniu previst un concert de sarsuela, que tant agrada als aficionats de Manacor i comarca?
– Ho tenim present. Ja tenim el tenor i la soprano que vindran a cantar amb la banda, i el repertori serà totalment diferent al de fa dos anys, que va tenir tant d’èxit. Serà al 2019. També tenim previst una bona temporada per l’any que ve, i serà igual o millor que la d’aquest any 2018.
– Participarà enguany la banda a certàmens o a trobades fora de l’illa?
– Certàmens enguany…

TOTA L’ENTREVISTA A L’EDICIÓ IMPRESA DE «MANACOR COMARCAL».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba