Entrevistas

Eduardo Bernabéu, director de la Banda de Música de Manacor, ens parla dels vídeos que ha fet la banda durant el confinament

Magdalena Ordinas

– Eduardo, ens pot explicar pels lectors de Manacor Comarcal com ha estat el confinament de la banda de música?

– El confinament de la banda de música ha estat força actiu, hem estat en contacte per WhatsApp. En tot moment la junta directiva de la banda, ha estat activa per videoconferència, i d’ells va sortir la idea de muntar els vídeos que heu publicat a l’edició digital (manacorcomarcal.com), que per cert, moltes gràcies per la difusió.

– Ha estat complicada la coordinació de la banda per fer les gravacions?

– Abans de res, voldria donar l’enhorabona i les gràcies a tots els músics, perquè la veritat és que han participat tota la banda, 58 músics, només hem tingut de  reforços, Felipe, el tuba, perquè no tenim tuba, el que tenim és jovenet en Llorenç i està estudiant a Barcelona; Noemi, amb la trompa perquè ens feia falta una altra, ja què només tenim na Loli i Marga, i Andreu Vidal que toca el solo de trompeta piccolo a Libertadores. I sí, la veritat és que ha estat molt complicada la coordinació de la banda. Fer els vídeos han sigut un repte per tots, i cada un dels músic de la banda que ha tingut que fer un extra i gravar a casa seva els vídeos amb el mòbil i enviat a la banda per a poder fer el muntatge. Però estic molt content perquè han participat tots i s’han posat les piles, estan en forma. En total hem fet tres vídeos la banda gran i un la banda jove.

– Quan gravàreu el primer vídeo… pensava que es faria tant llarg el confinament?

– No, jo crec que al principi ningú pensava realment que seria tant llarg el confinament i els problemes que podria ocasionar el Covid-19.

– Dels vídeos que heu enregistrat la banda gran, quin ha estat el més difícil?

– Com he dit abans, durant el confinament la banda gran hem gravat tres vídeos. El primer, va fer el muntatge la component de la banda Marina Andreu. El segon vídeo, el de «Libertadores» d’Oscar Navarro, és el vídeo de més dificultat, tant pels músics com per en Bernat Galmés, que és el nostre tècnic. El darrer «Tot anirà bé», l’autor de la música i lletra és del component de la banda Antoni Galmés, també va costar pel tema de la gent que participava al vídeo. Aquest el vàrem voler dedicar als Sanitaris en general, Pagesos, Polícia Local, així com a tota la gent que ha col.laborat amb la lluita contra el Covid-19.

– És el que inclou imatges de l’hospital i la participació de sanitaris, metges i personal?

– Sí, tenim que donar les gràcies a Marga Calafell, pels vídeos fets a l’Hospital de Manacor (si no a tot, a quasi tot l’Hospital), a Marina Andreu i als companys de feina de l’Hospital Son Llàtzer, a Mateu Riera pel contacte amb els pagesos, i Antònia Bassa pel contacte amb la Policia Local. I per suposat a Bernat Galmés, que ha fet una feina impecable com a tècnic informàtic,i ha muntat les imatges i el so com un professional.

– Quan creu que serà possible la banda reprendre els assajos?

– Molt bona pregunta, per ganes no serà, en principi si tot va bé, la idea es començar a partir del mes de juny a fer assajos parcials amb menys de 10 músics, sempre amb les mesures corresponents i amb responsabilitat i sempre que sanitat doni el vist i plau. Els músics necessiten poder tornar assajar, però de moment no veig possible poder assajar amb 60 músics. No depen de nosaltres, tenim que tenir paciència, la pandèmia no és una broma, no sabem el futur si serà com abans o els tenim que reinventar, però el que sí sabem és que la banda de Manacor tornarà tant a tocar pel carrer com a fer els meravellosos concerts a l’Auditori, certàmens etc… però primer és la salut de tots el músics, familiars, seguidors i del poble de Manacor.

– La banda té un local suficient per a poder reunir a 60 músics amb les condicions de distanciament que s’han de respectar degut al Covid-19?

– No, i si m’apures no sé si per a 10 músics.

– Vénen les Fires i Festes, i cada any sortiu a la desfilada i concerts al carrer. Què teniu previst fer enguany?

– De moment no tenim previst sortir, tot depen de les autoritats sanitàries i de l’Ajuntament de Manacor, i encara no ens han comunicat res.

– Com ha quedat la programació anual que feis amb la banda de concerts i actuacions. Creu que serà possible dins enguany fer qualque concert dels que tenieu prevists?

– La programació a l’Auditori ja la teníem feta fins el 2021, ara la tendrem que tornar a fer perquè hi han concerts que no s’han pogut fer, tenim compromisos firmats per exemple amb José Rafael Pascual Vilaplana (director titular de la Banda Municipal de Bilbao i de Barcelona) i altres de paraula, com per exemple el grup de rock de Manacor “Roig”, i una estrena del compositor manacorí Josep Ros dedicada al tenista Rafa Nadal. Però la idea es fer-los tots i tendrem que canviar dates. Ara en aquests moments no podem anar a un any vista, ens tocarà anar poc a poc, en fi, tendrem que canviar la manera d’actuar, però serà igual o millor.

– Moltes gràcies Eduardo. Ja per acabar, darrera pregunta. A més de bon músic i director, té fama de bon cuiner.  Ha contribuït cuinant durant el confinament?

– I tant, he fet unes bones paelles valencianes que són la meva especialitat i debilitat.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba