ActualidadNoticias

Dones de Llevant repren les concentracions de rebuig a les violències masclistes

El dissabte 25 de gener a les 20 hores, sa Bassa fou de bell nou l’escenari escollit pel Col.lectiu Dones de Llevant  per reprendre aquest any 2020 les concentracions de rebuig a les violències masclistes.
Dones de Llevant denuncia que ja en aquest any 2020 i en dada de 25 de gener, cal lamentar 5 “feminicidis”, tot sense oblidar la violació grupal d’una nina de 13 anys per part de 6 homes a Palma el passat 24 de desembre.
Les feministes es mostren fermes i manifesten el següent: “No farem una passa enrere mentre ens continuïn matant i violant d’aquesta manera sistemàtica. Exigim justícia i solucions reals urgents que frenin aquest degoteig d’assassinades i violades”.


Abans del minut de silenci com a protesta pels recents “feminicidis” que han tingut lloc a diferents indrets del Estat Espanyol, Antònia Matamalas llegí un manifest manifestant sentir-se consternades per la mort d’aquestes cinc dones i una nina de 3 anys a mans de les seues parelles o ex parelles, que ninguna d’elles havien denunciat. “No són un número. Són dones que tenien una família, amigues, amics i un projecte de vida”.
Acte seguit i per part de diferents membres del col.lectiu es llegiren els noms de les dones assassinades i que foren les següents:
• El dia 6 de gener Monica Linde, de 28 anys junt a la seva filla Clara, de tres anys. Fou assassinada per la seva ex parella Rubèn Dario a Espluges de Llobregat.
• El dia 12 de gener Olga Savenchuk, de 61 any, fou assassinada pel seu company sentimental Antonio Sánchez a Puerto Llano.
• El dia 18 de gener Judit, de 29 anys fou assassinada pel seu marit Carles Montero, a Terrassa.
• El dia 22 de gener Liliana Mateescu, de 43 anys fou assassinada davant els seus dos fills, per la seva parella Dimitri Mateescu en La Puebla de Almoradiel.
• El dia 23 de gener Mary, de 70 anys fou assassinada per la seva parella Manuel, a Caniles (Granada).

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba