ActualidadNoticias

COVID-19: Educació presenta la proposta del Govern d’inversió extraordinària per al curs 2020/21 a les meses d’Educació

COVID-19: Educació presenta la proposta del Govern d’inversió extraordinària per al curs 2020/21 a les meses d’Educació

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, ha presentat avui a la mesa sectorial d’Educació i a la mesa de l’ensenyament concertat les propostes d’inversió extraordinària prevista per al curs 2020/21 als centres educatius públics i concertats de Balears.

Cal recordar que ahir es va donar a conèixer públicament que el nou curs comptarà amb una inversió de 35 milions d’euros per incorporar 458 docents nous i atendre les necessitats derivades de la pandèmia.

El conseller ha explicat els criteris que s’han tengut en compte i ha detallat els eixos d’actuació prioritaris per donar resposta a la nova situació provocada per la presència del CORONAVID-19.

March ha destacat en acabar “la feina realitzada per poder dur aquesta important oferta de places a l’adjudicació d’interins del proper divendres, som de les poques comunitats que ho ha aconseguit”. I també ha convidat “a tot el col·lectiu educatiu a fer feina conjunta per afrontar una situació extraordinària com la que estam vivint”.

En el cas de la mesa sectorial, la Conselleria s’ha compromès a garantir la màxima transparència en la informació que es proporcionarà a les organitzacions sindicals un cop s’hagi completat el procés de dotació de professorat als centres, i el conseller ha proposat obrir reunions bilaterals per explorar la possibilitat d’un acord de legislatura sobre educació.

Quant als criteris de quota UOB, STEI i ANPE s’han manifestat en contra i CCOO, UGT i Alternativa s’han abstingut.

En el cas de la mesa de concertada s’ha agraït per bona part dels participants el tractament d’aquest Govern cap a la concertada, i en els darrers temps, de manera especial, en tot el que té a veure amb la situació extraordinària del coronavirus. Martí March ha reiterat que “aquesta Conselleria ha d’oferir les condicions adequades a tot el seu alumnat i que això inclou al que assisteix als centres concertats, per això s’ha incorporat aquests centres a iniciatives com el PAE o els ajuts de menjador”.

Finalment la Mesa ha acceptat la proposta de criteris de docents i la modificació dels mòduls per atendre les despeses de neteja, PAE i ajuts de menjador, entre d’altres qüestions.

Avui horabaixa continuen les reunions amb la Mesa de Directors i amb la de Mares i Pares.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba