ActualidadEntrevistasNoticias

Catalina Riera, candidata a la Batlia de Manacor pel Pi: «La Conselleria de Medi Ambient no ha volgut que Manacor aprovés Provisionalment el Pla General»

Antoni Sureda P.

Catalina Riera Mascaró, aconseguí la vara de Batlessa de Manacor al mes de novembre de 2017, fruit d’un pacte amb el Partit Popular i AIPC, signat a finals d’octubre de 2015 per fer fora del comandament a la Sala al Batle Miquel Oliver, de MES-Esquerra, que havia estat elegit quatre mesos abans per ser el candidat de la candidatura que obtingué més vots a les Eleccions Municipals celebrades a la primavera del mateix any 2015. Anteriorment i des de 2007, Catalina Riera havia format part com a tinent de Batle i persona de confiança del qui presidí l’Ajuntament de Manacor, el Batle Antoni Pastor i Cabrer.

– Fa un temps se vos va qualificar com una bona tinent de Batle delegada d’Educació, malgrat aquell milió d’euros estalviats a la Conselleria per a l’ampliació del Simó Ballester, que encara ara un els ha acabat d’assimilar com a comptabilitat profitosa per a Manacor. Ara, i pel que és com a Batlessa, l’avaluació la vos farà el poble… Afrontau amb coratge l’examen com per obtenir una bona qualificació?
– Si la pregunta la fas pensant amb els vots que poguem obtenir a les properes eleccions municipals, sempre he dit que els bons resultats electorals vénen molt més dels compromisos del dia a dia, del complir amb la nostra paraula i els objectius fixats, i no per fer una campanya més o manco atractiva i amb mitjans econòmics sobrats. Nosaltres hem fet feina dia a dia i la majoria dels projectes que dúiem en cartera s’han complit, seguint sempre per la nostra banda el programa electoral que presentàrem l’any 2015.


– Mos podrieu apuntar alguns exemples concrets d’aquests compliments del programa electoral?
– La Fira de l’Esport, nosaltres la dúiem en el nostre programa i es va fer. Ara altres grups també l’han incorporada al seu programa, i mos pareix molt bé. En el nostre programa dúiem igualment l’empedrat de la plaça del Convent i dels Jutjats, i avui és una realitat. Podríem posar molts més exemples. Estam satisfets perquè mos vàrem comprometre i hem complit amb el nostre compromís adquirit. Anunciàrem també que treballaríem a peu de carrer i així ho hem fet. Hem seguit amb la nostra vida normal del dia a dia i assistint a tots els actes institucionals als que hem estat convidats. Hem procurat governar per a tots, i per tant, el balanç que feim de la nostra gestió és positiu.
– Com de positiu?
– En aquest darrer any s’han asfaltat més de 110 carrers als distints centres de població del municipi. Hi ha hagut un milió d’euros per inversió a les escoles, i s’ha cedit on estava l’antic quarter dels sementals per a l’ampliació del Simó Ballester. La que abans era només una Escola de Música, ara és un Conservatori Professional de Música, objectiu que també estava en el nostre programa electoral. La millora en la xarxa de l’aigua, mos ha permès estalviar fins a més d’un milió de litres diaris. Hem obert els aparcaments les 24 hores els 365 dies de l’any. I n’hi ha moltes més de coses que posàrem en el programa i que hem duit endavant. No podem oblidar la promoció de la primera mesa de Formació Professional a les Balears, ni tampoc les bonificacions establertes amb l’obtenció dels permisos d’obres. Igualment no podem deixar de banda l’Espai de Dones, ni la creació de l’espai Na Camel.la. També cal recordar que durant tres anys consecutius hem anat baixant impostos i taxes.
– Heu enyorat en cap moment aquell pacte que inicialment hi havíeu de participar, però que després d’uns primers contactes no va poder ser?
– No he enyorat res.


– He d’entendre que donau com a vàlid l’actual pacte… Tant com per a tornar-lo a repetir si es dóna el cas?
– L’actual pacte ha estat vàlid! Cal reconèixer-ho. Ara, el que de bell nou tenim ben clar és que presentam un projecte que, igualment com el que presentàrem fa 4 anys, també volem executar. És necessari aconseguir que les disputes ideològiques dels qui acostumen a barallar-se per devers Madrid, no impossibilitin dur endavant un programa de Govern a l’Ajuntament. Insistesc en que presentam un programa de feina, i ja veurem amb qui el podem dur endavant.
– A bon entenedor, sobren paraules innecessàries, Batlessa. El que en realitat volia saber és si hi havia tractes fermats a priori, com diuen que vos plantàreu a les negociacions 4 anys enrere. O me direu que no fou veritat?
– Sé que recentment han tornat a insistir sobre aquest tema. Però no hi havia cap pacte secret i signat que…

TOTA L’ENTREVISTA A L’EDICIÓ IMPRESA DE «MANACOR COMARCAL».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba