ActualidadNoticias

El ball dels Dimonis de Manacor «s’obre» a la ciutadania ensenyant a ballar-lo, tant homes com dones

Antoni Sureda P.

El Batle de Manacor Miquel Oliver, acompanyat pel president del Patronat de Sant Antoni de Manacor, Antoni Gomila, i pel Baciner i ex-regidor de l’Ajuntament de Manacor, Mateu Juan, exposaren en el transcurs d’una roda de premsa convocada per la una del migdia del dilluns dia 18 de novembre, la decisió de convocar un curset pel dissabte dia 14 de desembre amb la finalitat d’ensenyar als possibles interessats i interessades dels balls de la colla de dimonis a les Festes de Sant Antoni.


Des d’un principi, els dos representants del Patronat deixaren ben clar que l’objectiu de l’organització de l’esmentat curset, no es pot entendre com a cap garantia de que els qui l’hagin superat puguin formar part de la Colla de Dimonis a les festes de Sant Antoni en els propers 4 anys. El motiu i l’objectiu declarat pels dos membres del Patronat, és el de que, en cas de malaltia o absència d‘un dels membres de la colla, pugui ser substituït per un o una de les persones manacorines que hagin realitzat el curs.
Es podran apuntar-se a l’esmentat curs fins a 24 persones majors de 25 anys nascudes a Manacor, a raó de tres dones i tres homes per a cada una de les figures de la colla. Així i tot, també van deixar clar que tindran preferència aquells i aquelles que formin part de les distintes comissions que formen el Patronat de Sant Antoni, així com també aquelles altres persones col.laboradores en qüestions relacionades amb la festa, ja sigui amb l’organització i participació dels foguerons, beneïdes i altres actes convocats.
Els interessats en participar del curs, cal que realitzin la preinscripció entre els dies 23 i 24 de novembre a la pàgina web del Patronat, i els que siguin admesos hauran de confirmar la seva participació el dia 5 de desembre.


El curs tindrà lloc el dissabte dia 14 de desembre amb un horari de matí i capvespre, reservant el matí per la part teòrica (10’30 a 13 hores) i el capvespre per a la part pràctica (de 16 a 19 hores).
Malgrat les condicions establertes, que sense cap mena de dubtes faran que sigui molt difícil entrar dintre del cercle de les famílies que dominen el Patronat, tant el seu president Antoni Gomila com el Baciner Mateu Juan, no han dubtat en presentar la iniciativa com una petita passa per obrir al Patronat de Sant Antoni tant a la societat manacorina en general, com a la participació de les dones en particular.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba