ActualidadComarcaGastronomiaMallorcaSant LlorençSon Servera

Multitudinària assistencia i exitosa 4a edició del Concurs Nacional d’Escoles de Cuina Protur Chef

Després de dos anys d’aturada forçosa, el passat dijous 17 de març es va dur a terme el sorteig entre els divuit estudiants provinents de quinze escoles d’Espanya per determinar l’ordre de participació al 4t Concurs Nacional d’Escoles de Cuina Protur Chef. Més de 40 escoles de cuina havien sol.licitat la seva participació.
Enguany els participants classificats en quart, cinquè i sisè lloc, han tingut una estada gratuïta d’una setmana per a 2 persones en règim de mitja pensió a un dels hotels de Protur. El tercer classificat guanyà un premi de 1.000 €, el segon classificat un premi de 1.500 €, i el primer classificat i guanyador del concurs, un premi de 3.000 €. A més, se’ls ha oferit un contracte remunerat de pràctiques d’un mes a un dels hotels de la companyia, incloent l’allotjament.
El director de l’explotació de Protur Hotels, Llorenç Roselló, i el president del jurat, Tomeu Caldentey, donaren la benvinguda als participants al concurs, conduït per Koldo Royo, que no ha perdut la pràctica durant els dos anys d’aturada del concurs, i no va aturar de xerrar en cap moment, animant als concursants i explicant anècdotes. El jurat de la 1a semifinal del concurs va estar compost per Víctor García (Hotel Cap Rocat), Joan Giner (Restaurant Eliana Albiach), David Nadal (director de Continguts de IB3), Marc Fosch (Marc Fosh Restaurant), Adrián Quetglas i Shenqian Ye (president de l’Associació d’Intercanvi Gastronòmic d’Espanya). A més del concurs Protur Chef, es van celebrar el Protur Chef Kids, i el lúdic “Celebrities”. El divendres 18 de març es va celebrar la primera semifinal de Protur Chef i Protur Chef Kids, i els petits participants, aficionats a la cuina amb una enorme il.lusió, van posar en pràctica totes les seves habilitats a l’hora d’identificar a la ruleta els ingredients amb els ulls tapats.
A les 19’30h. es va fer entrega del Cullerot Daurat. A la gala, presentada per la periodista Elisabeth Moll, els primers a rebre el guardó van ser el matrimoni francès Gérard i Laurence Tétard, dues personalitats històriques, propietaris del restaurant i petit hotel Ses Rotges de Cala Ratjada, primer establiment de Balears a rebre una Estrella Michelin. Va ser el 1977, i la van mantenir 29 anys, fins al 2005. L’amor per la professió i l’ambició i l’esforç constant també van ser les línies de guia del seu discurs. L’encarregat de lliurar-los el guardó va ser el president del jurat de Protur Chef, Tomeu Caldentey. També va rebre el guardó la barcelonina Rosa Maria Esteva, que ho va agrair amb aquestes paraules: “A la gent jove us dic que cal inventar menjar i estimar l’ofici”. Amb aquesta filosofia de professió i de vida va resumir la barcelonina Rosa Maria Esteva el leitmotiv que ha de guiar la trajectòria futura de qualsevol professional de la gastronomia. La restauradora, fundadora del Grup Tragaluz i propietària de l’icònic restaurant El Mordisco situat a la Ciutat Comtal, va ser una de les guardonades amb un dels tres premis “Cullerot Daurat”, emmarcats al 4t Concurs Nacional d’Escoles de Cuina Protur Chef, que des de dijous passat i fins aquest diumenge s’ha celebrat al Protur Biomar Sensatori Resort de sa Coma. Va fer entrega del guardó Sara Bauzá, del Grup Bauzá. Andreu Manresa, director general d’IB3, va anar a recollir el Cullerot atorgat a la família professional de l’ens autonòmic pel foment, la potenciació i la dinamització de la cultura culinària de les illes. Va voler agrair la presència i el treball “tant de les estrelles com dels i les alumnes”, i en un detall molt humà va voler especificar com “en aquests moments detestables de guerra, l’èxit dels programes de cuina rau en què són didàctics i pedagògics, però sobretot perquè són un mirall en què la societat es reconeix”. Tomeu Caldentey i Sara Bauzá van tenir el plaer i l’honor de fer el lliurament.
Després de la cerimònia dels tres guardonats, va arribar el moment més emocionant i emotiu de la gala, amb el record i reconeixement a la incansable tasca pionera de Jaume Nebot, director general de Protur Hotels. Va ser el moment en què tot l’auditori va voler posar-se dret per regalar una llarga i merescuda ovació tant a l’executiu primordial com a la persona enyorada. Després de l’emocionant homenatge, Andreu Serra Martínez, conseller executiu de Turisme i Esports del Consell de Mallorca, va explicitar l’agraïment del sector, institucions i públic general a Protur, “per la seva aposta per la nostra cuina i els nostres productes”, alhora que va voler posar èmfasi en el que és fonamental de figures com Rosa Maria Esteva, “per donar a la figura de la dona la rellevància que mereix i que ja té”.
El Mercat gastronòmic del dissabte, amb nombrosos expositors, va ser exitós, així com el show cooking de “Peixos oblidats” impartit per Marta Rosselló. Les parades de les bones tapes i “variats” de Protur Hotels, tant el dissabte com el diumenge van estar redeplens de públic, així com els diferents tallers. A les 15h. començà la 2a semifinal de Protur Chef Kids, i a les 16h. la 3a semifinal Protur Chef, passant sis concursants a la final del diumenge.
El diumenge a les 09’30h. donava inici la final de Protur Chef Kids, així com diverses activitats com el mercat ambulant gastronòmic, xerrades, debats, tallers per a grans i petits, tasts, showcookings i fins a sessions de DJ.
A les 11h. donà inici la gran final de Protur Chef, que va estar molt renyida i disputada, d’un nivell sorprenent, i per primera vegada tres dones passaren a la final. Va ser una final intensa, d’una altura i nivell sorprenent. Els guanyadors dels dos concursos no s’anunciaren fins a les 18h. a la gala d’entrega de premis.
A les 15’30h. donava inici “Celebrities”, que a manera de concurs de petita pantalla enfrontava a quatre parelles de figures mediàtiques: l’humorista i músic Jaime Gili, juntament amb la periodista Esmeralda Marugán; l’actor Joan Carles Bestard (en vessant ‘Madò Pereta’) i l’empresària Maria Barceló; l’humorista Carly i Miquel Montoro; més el televisiu Toni Ballador (“Uep com anam” a IB3 TV) i l’actriu, model i també televisiva Marga Bonnín. El concurs dels celebrities va estar animat per madò Pereta i la resta de concursants que no paraven de fer trampes consultat al xef assignat per assessorar-los, resultant guanyadors Toni Ballador i Marga Bonnin.
Durant el transcurs del concurs, l’exbatle de Sant Llorenç des Cardassar Mateu Puigròs, acompanyat de Koldo Royo i dels autors, va presentar un llibre solidari que ha patrocinat l’ajuntament per ajudar als necessitats i per agrair el que va fer Koldo i voluntaris donant menjar a la gent necessitada del poble, i els que ajudaren durant la tràgica torrentada que va patir el poble el 9 d’octubre de 2018.
Enguany, la final de Protur Chef va tenir un caire solidari, ja que es va fer una rifa a benefici d’Aproscom, fent entrega Sara Bauzá d’un xec de 3.000 € al president Pere Suñer, qui va voler agrair l’ajuda, ja que gràcies a les ajudes que reben han pogut formar discapacitats per a poder incorporar-se a diferents llocs de feina.
Seguidament es va fer entrega dels guardons, on enguany el 1r premi de Protur Chef Kids va ser Laura Granados.
El 1r premi de Protur Chef 2022 va ser per Annge Mohamed, de l’IES Juníper Serra; el 2n classificat, Jesús Jiménez, de Master D de Málaga; i 3a classificada Débora Lois, del CIFP Carlos Ozora. Els concursants i finalistes ho posaren molt difícil al jurat, ja que sens dubte ha estat l’edició on els concursants arribaren més ben preparats.
Cal destacar la bona organització del concurs i el treball de tot el personal de PROTUR, que amb la seva eficàcia ajudaren a l’èxit de la 4a edició del Concurs Nacional d’Escoles de Cuina Protur Chef. Des de “Manacor Comarcal” volem agrair la informació facilitada pel responsable de premsa, Jordi Morey.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba