La veu del poble

L’Assemblea Antipatriarcal de Manacor presenta un vídeo per recordar «les més de 80 vides que les violències masclistes ens han pres enguany»

L’Assemblea Antipatriarcal de Manacor presenta un vídeo per recordar «les més de 80 vides que les violències masclistes ens han pres enguany»

Enguany no sortim al carrer, però no ens oblidem del que està passant: seguim donant veu a totes aquelles que ja no en tenen. Donada la situació actual, aquest any no farem la marxa de torxes com teníem previst. Així i tot, donam suport a tots els actes que s’organitzen a Manacor aquest 25N i animam que us hi sumeu.
Des de l’Assemblea Antipatrarcal de Manacor presentem un vídeo per visibilitzar el terrorisme masclista. Un vídeo que recull tots els feminicidis d’aquest 2020 gràcies a la participació de moltes persones del nostre entorn.

No és només un vídeo. No és només un número. Són els noms de més de 80 persones assassinades per homes. Són les més de 80 vides que les violències masclistes ens han pres enguany des de principi d’any. Perquè ens assassinen només per ser dones i per tornar a cridar «ens volem vives».

Adjuntam el vídeo, una imatge i tot seguit, el manifest que hauríem llegit el dia de la marxa de torxes.

Manifest Assemblea Antipatriarcal 25N

Una societat malalta és aquella que dina i sopa davant el telenotícies i no s’escandalitza quan veu que a l’estat espanyol cada dia és notícia que una dona ha estat assassinada pel fet de ser dona.
No podem quedar callades. Si ens toquen a una, ens toquen a totes.
El nombre de feminicidis continua augmentant. Des de principi d’any ja comptabilitzam 83 feminicidis a tot l’Estat Espanyol, duits a terme per homes masclistes. Malgrat que de manera oficial es comptabilitzin únicament 41 i es continuïn invisibilitzant tots aquells assassinats que no han estat comesos en el marc d’una relació sentimental. És a dir, continuen sense contemplar com a víctimes del terrorisme masclista les nines i nins, germanes, mares, veïnades, amigues i amics, que acompanyaven la dona víctima i també han estat assassinats; continuen invisibilitzant
totes les víctimes mortals en mans de clients de prostíbuls i també els feminicidis transfòbics i lesbofòbics, entre d’altres. Ens demanam: fins quan les xifres oficials continuaran minimitzant aquesta epidèmia? Quin interès hi tenen? Per què no parlen mai del perfil dels assassins?

Els assassinats són només la cara més visible i cruel de les violències masclistes. La violència masclista és estructural i es dóna en molts altres àmbits de les nostres vides.

-La desigualtat salarial i el sostre de vidre, són violència.
-La falta de corresponsabilitat per part dels homes, és violència.
-La cosificació de la dona, és violència.
-L’existència de l’extrema dreta, és violència.
-L’abús sexual, és violència.
-No reconèixer les professions feminitzades que durant la pandèmia de la covid varen ser essencials, és violència.
-Imposar estereotips de gènere des de la infància, és violència.

Malgrat que la situació actual des del nostre col·lectiu volem animar a les dones a associar-se, organitzar-se i no normalitzar els feminicidis, a actuar amb sororitat i autodefensa feminista. Així com homes feministes, que es qüestionin la seva masculinitat, rompin amb les identitats heteropatriarcals imposades i lluitin contra el masclisme.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba