ComarcaNoticias

Col·locada la primera pedra d’una promoció de 42 habitatges de protecció oficial a  Son Servera  

Col·locada la primera pedra d’una promoció de 42 habitatges de protecció oficial a  Son Servera  

Aquesta serà la primera promoció d’habitatges de protecció oficial al municipi  

Aquest dimecres, 23 de setembre, la batlessa Natàlia Troya juntament amb la presidenta del  Govern de les Illes Balears, Francina Armengol i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc  Pons, han posat la primera pedra de la promoció de 42 habitatges de protecció pública  (HPO) que es començarà a construir a Son Servera.  

Aquesta serà la primera promoció d’HPO a Son Servera després que aquest projecte  s’iniciàs durant el mandat de Francesc Antich i hagi contat en tot moment amb  la col·laboració de l’Ajuntament. El cost de la construcció és de 5.956.383 €.  

Aquest projecte permetrà l’accés un habitatge adequat, assequible i adaptat als veïnats de  Son Servera que ho necessitin. «És una primera pedra, una forma de començar. Tots  junts anem cap a apuntalar els drets fonamentals en moments difícils» ha explicat la batlessa.  

Des del Govern han agraït la col·laboració de l’Ajuntament i han mostrat la seva intenció de  seguir creant una gran xarxa d’habitatge públic que arribi arreu de les Balears, i és que amb  aquesta ja són deu les promocions d’HPO que ara mateix es construeixen a les Illes Balears.  A més, durant el 2020 s’iniciarà l’edificació de 124 habitatges més i per al 2021 es preveu  començar-ne a construir 184. En total, a finals del 2021 l’oferta d’habitatge públic s’haurà  ampliat en 729 unitats.  

Característiques de la promoció  

La promoció s’ubica al nord-est de Son Servera i limita amb l’antic traçat ferroviari. La  parcel·la té forma rectangular no regular i limita amb el carrer de Goyena (6 m d’amplada), el  carrer des Cos (7,75 m) i el carrer de Fra Garí (7,90 m), i, a la part baixa, amb un camí que la  connecta amb la via verda. 

Dels 42 habitatges que es construiran, dos són de tres dormitoris, vint són de dos dormitoris  i vint més són d’un dormitori. També es construiran 42 aparcaments. Tres pisos i tres  aparcaments seran adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.  

Els elements arquitectònics permeten que la construcció estigui totalment integrada dins  l’entorn i la forma del solar, i la solució arquitectònica triada, en blocs, generarà dos espais  intermedis concebuts com a patis de parcel·la, que recordaran els patis tradicionals.  

L’edificació seguirà totes les recomanacions d’una construcció sostenible, pensada i  orientada per aprofitar al màxim els recursos naturals disponibles. El projecte arquitectònic  està signat pels arquitectes Marta Pers i José Manuel Toral.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba